LG PÅBÖRJAR LEVERANSER AV 2020-ÅRS TV-APPARATER

LG tillkännagav idag lanseringen av sin 2020-års tv-line-up, ledd av 14 nya OLED-modeller inklusive den konstinspirerade GX Gallery-serien, riktiga 8K ZX-modeller och 4K Ultra HD-TV-apparater. Leveranserna verkar påbörjas den här månaden i Sydkorea och USA, följt av marknader i Europa och andra regioner. När de kommer till Sverige är oklart.

De tre nya modellerna i GX Gallery-serien (55-, 65- och 77-tum) erbjuder enligt LG en unik minimalistisk estetik. Detta gör att 65-tumsmodellen endast är 20 mm tunn utan behov av en separat kontrollbox. 

LG OLED ZX 8K-modellerna (88 OLED ZX och 77 OLED ZX) ger fyra gånger skärmupplösningen på 4K och 16 gånger den för Full HD. För att garantera en verklig 8K-upplevelse uppfyller LG: s TV-apparater branschdefinitionen för 8K Ultra HD-TV: n enligt Consumer Technology Association, vilket gör dem till de första 8K-modellerna som är kvalificerade att använda CTA 8K Ultra HD-logotype.

Man sitter framför LG OLED TV

LG lanserar också helt nya 4K OLED-tv-apparater för 2020 (modellerna CX och BX i 77-, 65- och 55-tum). Det kommer också finnas en ny storlek att välja på när den 48-tums CX OLED-TVn lanseras senare i år. Dessutom släpper NanoCell TV, LG: s premium-LCD-tv-sortiment, sju 8K-enheter (75- och 65-tum i Nano99, Nano97, Nano95-serien, 55-tums Nano95) som alla bär CTA 8K UHD-logotypen som sina OLED-motsvarigheter.

Den nya α (Alpha) 9 Gen 3 AI-processorn finns i de flesta av LG 2020 OLED- och 8K NanoCell-TV-apparater. Företagets tredje generationens processor bygger på sina föregångars kapacitet och utnyttjar ytterligare processorkraft och avancerade djupinlärningsalgoritmer för att ytterligare öka bild- och ljudkvaliteten på de nya TV-apparaterna. 

LGs TV-apparater 2020 stöder de senaste HDMI-specifikationerna inklusive eARC och ALLM för ljud av högre kvalitet och en smidig, fördröjningsfri prestanda. LGs 8K-modeller kan spela inbyggt 8K-innehåll från HDMI- och USB-digitala ingångar och stödja ett brett utbud av codecs inklusive HEVC, VP9 och AV1, den codec som YouTube föredrar och andra stora streamingplattformar. 

Som den första tillverkaren erbjuder LG TV-apparater som är officiellt NVIDIA G-SYNC ®Kompatibla. Totalt 12 nya OLED-modeller som stödjer tekniken. LGs TV-apparater OLED och NanoCell 2020 stödjer HDMI VRR, vilket gör LG till det enda TV-märket som erbjuder kompatibilitet med ett brett utbud av spelenheter som grafikkort och spelkonsoler.

LG OLED TV i vardagsrum
LG OLED TV 2020
LG NanoCell TV
LG OLED TV 2020 Leveranser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *